Monstruozne objave na društvenoj mreži Fejsbuk

Nekako u isto vreme društvene mreže postaju mesto za vređanje pripadnika romske mreže. Sjedne strane političari kroz viceve se smeju pre svega ženama ali i pripadnicima romske zajednice, dok pojedinci bez trunke srama i stida psuju romsku decu. Na žalost do sada osim osude NVO sektora i NSRNM od strane nadležnih organa čuje se samo tišina!

„Najoštrije osuđujem monstruozne objave na društvenoj mreži Fejsbuk i pozivam nadležne organe da u najkraćem mogućem roku reaguju i dotičnu bolesnu osobu privedu pravdi“, navodi Nakić u saopštenju.

“Izvesni Milan Nikolić je na svom Fejsbuk profilu objavio niz skandaloznih objava o Romima, kao i monstruoznu najavu bludnih radnji sa romskom decom koja se zbog pandemije Kovida-19 nalaze u karantinu. Ovakva osoba pod hitno mora da bude privedena pravdi i upućena na psihijatrijsko veštačenje, jer očigledno predstavlja opasnost za svoju okolinu i naše društvo. Takvi nisu dostojni ljudske vrste i zaslužuju s vaki prezir“, kaže Nakić.

On dalje u saopštenju izražava zapanjenost da se objave ovog tipa šire društvenim mrežama i traži od svih nadležnih institucija, u prvom redu od Ministarstva unutrašnjih poslova, da odmah reaguju i spreče širenje neprimerenih i vulgarnih napada na romsku zajednicu na internetu.

“ Naglašavamo da je neophodno da se stane na put ovakvom ponašanju i zaštite prava i bezbednost sve dece u Republici Srbiji. Shodno tome, apelujemo na institucije kao što su Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, svako u svom domenu, učine sve neophodno u skladu sa Ustavom i zakonima, i pravovremeno reaguju kako bi se sprečilo vređanje, govor mržnje i nasilje (verbalno i fizičko) prema svim građanima, pa i romskoj nacionalnoj manjini koja je ovakvim vidovima napada izložena svakodnevno“, apoleovao je Nakić na kraju saopštenja.

Napiši odgovor

Your email address will not be published.

Prethodna objava

“Reklama za pivo” – vic kao paravan za ismejavanje i omalovažavanje pripadnika romske zajednice

Nova objava

Ahmed Ademović,zaboravljeni Romski heroj

Najnovije od Novosti

Šaban Bajramović

KRALJ ROMSKE MUZIKE” Šaban Bajramović je po narodnosti bio Rom, a poreklom je iz Niša. U