Vlada Srbije da obezbedi veći broj pripadnika nacionalnih manjina da uđe u državnu administraciju, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić je zatražio od Vlade Srbije da obezbedi veći broj pripadnika nacionalnih manjina, Bošnjaka i Albanaca, uđe u državnu administraciju, na republičkom i pokrajinskom nivou. Vučić je, na konferenciji za štampu, kazao da smatra da ne treba da budu samo tradicionalni partneri iz partije Ištvana Pastora.

– Mislim da je važno da uđu i pripadnici drugih manjina, da Romi dobiju svoje zasluženo mesto, Hrvati, Bošnjaci, koji su veliki, da posebnu pažnju na to obratimo, rekao je on. Vučić je kazao da, ako se ne može razgovarati sa onima koji rade protiv svoje zemlje, ima Albanaca sa kojima se može razgovarati o participaciji u vlasti, te zamolio ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić da dodatnim radom utiče na još značajnije pozicije pripadnika različitih nacionalnih manjina u zemlji.

Napiši odgovor

Your email address will not be published.

Prethodna objava

GRAD BOLA Meti Kamberi

Nova objava

Srbi se na internetu šale sa svim i svačim, međutim nekada to ode predaleko, pa više nije smešno, već je ružno i ponižavajuće.

Najnovije od Novosti

Šaban Bajramović

KRALJ ROMSKE MUZIKE” Šaban Bajramović je po narodnosti bio Rom, a poreklom je iz Niša. U