“Reklama za pivo” – vic kao paravan za ismejavanje i omalovažavanje pripadnika romske zajednice

Političari, NVO, javne ličnosti zgroženi ponašanjem lidera opozicije koji se krevelji dok njegov sagovornik vulgarno vređa ljude.

Vuk Jeremić, lider Narodne Srbije, podršku je dao seksizmu i nipodaštavanju ljudi romske nacionalnosti, a njegova sramota zabeležena je na video-klipu koji dosad beleži skoro 40.000 pregleda na Jutjubu.

Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, u izjavi https://www.republika.rs/vesti/srbija/253816/pljuste-osude-zbog-jeremicevog-ponasanja-lidera-veseli-podsmevanje-manjinama-slabijem-polu?fbclid=IwAR0AAVrCITcVpQ875bEkGsdjpApKsUU9VZAo2uG29x0nJvL76BhcXRjBVik#.YAFben0NKm8.facebook ocenjuje da svaki govor mržnje, pa i ovaj koji je demonstrirao Jeremić, zaslužuje osudu.

– U ovom konkretnom slučaju radi se o licima iz javnog i političkog života koji, umesto da daju primer poštovanja prema ženama i pripadnicima nacionalnih manjina, oni ih najgnusnije vređaju i omalovažavaju. Jeremić, kao jedan od lidera takozvane opozicije, svojim ponašanjem pokazao je u kakvom bi položaju bile žene i Romi kada bi on i njegovi politički istomišljenici bili na vlasti, što nam ukazuje da su nasilnička i šovinistička ideologija sastavni deo njihove politike, baš kao u vreme Ðilasovog vođenja grada Beograda, kada su mnogi Romi nasilno proterani iz Beograda i raseljeni u neuslovne limene kontejnere na nekim ledinama bez putne, komunalne i druge stambene infrastrukture – podsetio je Nakić.

U ime produkcije Roma World i Romske Antidiskriminaciome Mreže, osuđujemo ovakav vid “šale” na račun pripadnika romske zajednice.

Napiši odgovor

Your email address will not be published.

Prethodna objava

ESMA REDZEPOVA

Nova objava

Monstruozne objave na društvenoj mreži Fejsbuk

Najnovije od Novosti

Šaban Bajramović

KRALJ ROMSKE MUZIKE” Šaban Bajramović je po narodnosti bio Rom, a poreklom je iz Niša. U