Diskriminacija Roma na radnom mestu Workshop 15.11.2021

Diskriminacija Roma na radnom mestu Workshop 15.11.2021

Kako su mladje generacije Roma sve više osvestile važnost obrazovanja, oni su uspeli da nakon završetka školovanja pronadju ugledna radna mesta po državnom sektoru gde mogu da se izbore za izgradnju svoje budućnosti. Nažalost, kako su edukovani romski radnici čudna pojava ostalim stanovnicima Srbije, Romi se često nadju kao predmet diskriminacije i mobinga na poslu. Mnogo Roma se žalilo na indirektne i direktne uvrede od strane kolega, nepoštovanje ispravnih ugovorskih obaveza od strane nadležnih, pa čak i neredovnih uplaćivanja doprinosa u PIO Fondu. U ovoj radionici podsećamo Rome koja su njihova osnovna ljudska prava, kako da se odbrane od diskriminacije i mobinga na poslu i kome se mogu obratiti za podršku.

Kao i uvek, tu smo mi, RAM organizacija koja se trudi da zaštiti romsku reputaciju i ruši stereotipe, računajte na našu pomoć i podršku.  Radionica će se održati u petak, 15.11.2021, od 12h do 19h.  

Zbog pojačanih mera bezbednosti od Covid-a, obaveštavamo Vas da je broj mesta ograničen i to samo ukoliko imate Covid propusnice. Medjusobna distanca će biti u minimumu od 2 metara i obavezno je nošenje maski.

 Vidimo se!

Ako želite da se prijavite na radionicu, pišite nam na admin@ram.org.rs

Napiši odgovor

Your email address will not be published.

Prethodna objava

Romi preduzetnici na Buvljaku u Subotici – Marketing

Nova objava

Poboljšajte svoje mogućnosti! Radionica za mlade Romkinje 22.11.2021

Najnovije od Novosti

Šaban Bajramović

KRALJ ROMSKE MUZIKE” Šaban Bajramović je po narodnosti bio Rom, a poreklom je iz Niša. U